Itt böngészel most: everybodyballet.hu » Balettfajták » START/MEDICAL

START/MEDICAL

P1170328

A fenti szintek bővebben, ha sokat akarsz olvasni:

Idős vagy? Esetleg van egy kis súlyfelesleged? Netán fájnak az ízületeid?

Mindig csodáltad a balett-táncosokat? Soha nem edzettél fitnesz-teremben?

Itt a te időd! Itt a START/MEDICAL balett stílusú gyógy-mozgás mindenkinek.

START/MEDICAL  (Kezdő 1.)  Szálkásító,  gyógytorna szabályait figyelembe vevő, balett jellegű, aerob óra.
A balett élménye mellett korrigáljuk a hát-, derék-, csípő-, térdízületek… stb. deformitásait
A balett testtartással és a core izmok felépítésével, továbbá az agonista és antagonista izmok felváltott dolgoztatásával „vágányra” helyezzük az ízületeket, így megszüntetjük a meszesedést és az arthrosist.

Fájdalmakkal rendelkező látogatók esetében eleinte ajánlott a rúdban vagy stick-ben történő kapaszkodás. Ilyenkor egyénenként és fokozottan figyelünk a helyes testtartás felvételére és kialakítására.

Fájdalommentességkor, és megfelelő egyensúlyérzék kialakulása után, támaszkodás nélkül végezzük a gyakorlatokat. Így ebből adódóan rákényszerülünk a helyes testtartás felvételére, és még több izom/izomcsoport mozgatására.

Indoklás: A balett rúdban történő kapaszkodás nélkül el kell érniük, hogy a test súlypontja ne távolodjon el a test súlyvonalától. (Elveszítenénk az egyensúlyt.) Ez több izomcsoport/izom mozgatását veszi igénybe, amelyek a helyes testtartás kialakítását segítik. Ez domináns lépés az ízületi bántalmak orvoslásában.

A rúdban kapaszkodva az egyén képes arra, hogy kóros lordotikus ívet alakítson ki a gerincoszlop  nyaki szakaszán vagy a derék tájéki lumbalis szakaszban, vagy éppen károsan növelje a hát felső ívének kyphosisát. Ilyenkor a súlypont túlságosan kikerül a súlyvonalból, kompressziót gyakorolva a lumbalisra vagy a háti kyphosis-ra – tovább rontva, növelve a derék- és hátpanaszok  csoportjaiba tartozó eltéréseket.

Ezt kapaszkodás nélkül nem bátorkodunk megtenni.

Rúd nélkül rákényszerülünk a helyes balett-testtartásra!

Jelszavunk:  Balettrúd helyett a függőleges súlyvonalú gerincoszlop a támasztékunk.

ITT MINDEN MÁS, MINT ODAKINT!   everyBODYballet

Vissza a főoldalra…