Itt böngészel most: everybodyballet.hu » EveryBODYballet

EveryBODYballet

Ballet Style – Új balettmozgás a fitnesz-teremben!

1. Mi az EveryBODYBallet?

Balett a fitneszben, fitnesz a balettben.

AERO-CARDIO fitnesz BALETT.

Mindenki balettje!

A klasszikus balett elemeire épülő, dinamikáját tekintve aerobic jellegű mozgás.

Könnyen LEUTÁNOZHATÓ, koreográfiás táncmozgás, amely ötvözi a balettszerű mozdulatokat, az aerobik modernségével, az erősítő gimnasztikával, a gyógytorna elemeivel és a nyújtó gyakorlatokkal. Mindezt élvezetes, vidám zenére.

Az aerobic lendülete a balett eleganciájába öltöztetve. Kortalan szépség! Mindenki balettja, everyBODYbalett, mert nem szükséges hozzá előképzettség, mivel szintekre bontott, és így az órákon is elsajátíthatod azt a „tudást, amelyről gyermekkorodban álmodtál.”
Ugye te is szerettél volna balerina lenni? Most itt a te időd! Soha nem túl késő!

Az újszerűségének első oka:

Olyan balett jellegű fitnesz-mozgás, amely végre szigorúan betartja a gyógytorna szabályait.

A kezdő 1. szint kifejezetten egy medical-fitnesz balett élmény. (START/MEDICAL)

A kezdő 2-3. szint: a SEQUENT és a BASIC a Magyarországon is megjelent cardiobalett-et gyógytorna alapokra helyezi, továbbá elszakad a balett-rúdtól, és ebből kifolyólag erőteljesebben hat az egyensúlyérzékre és a mozgáskoordinációra. Az ugrásokkal, koreográfiákkal tarkított szintek fokozottabban alakformáló és zsírégető hatásúak, mert jobban igénybe veszik és fejlesztik az aero-cardio rendszert.

Az everyBODYballet egy egészségmegőrző, táncszerű  aerobic mozgásforma a balett  bámulatos élményével.

Az újszerűség második oka, hogy:

Szintekre bontott, ebből adódóan mindenki által leutánozható.

Minden mozgásképességű és mozgáshátterű egyén megtalálhatja a maga óratípusát.

Szinte az utcáról betévedő járókelő is, és a művészi, táncos múlttal rendelkező, gyakorlott vendég is. Nincs alul- és felüledzettség, élménytelenség, elkedvetlenedés és sérülés!

Az everyBODYbalett 7 szintre kidolgozott mozgásforma!

Míg a kezdő 1. szint a nulláról indulók gyógy balettja, addig 6. és 7. szint már a haladók, kihívásokat keresők  fitnesz-es, balett rúdtól elszakadó, táncos balett varázsa.

A legérdekesebb és szintén TELJESEN ÚJ mozgásforma a fitness világában a YoBallet!:

A YoBallet fitnesz csoda! Flexibilitás a balett élményével!

A jóga mértékű flexibilitást, lassúságot és nyugalmat ötvözi a tánc élményével és a művészet erejével.

Felkészíti a testet a balett erőnlétet igénylő gyakorlatainak a kivitelezésére.

A jóga mértékű rugalmassággal és egyensúlyérzékkel sokkal biztonságosabban foghatunk hozzá a balett flexibilitást igénylő táncos mozdulataihoz, és balance-gyakorlataihoz, forgásaihoz. Szépség, elegancia, erő, lendület, légiesség, precizitás, nőiesség, feszesség.

Az órák felépítése:

1. Bemelegítés rúd nélkül lassú majd gyorsabb zenére.

2.  Szálkásító, zsírégető, alakformáló aerob rész rúdnál, bottal vagy nélkülük– szinttől függően. EDZI A MÉLY IZMOKAT , FEJLESZTI A MOZGÁSKOORDINÁCIÓT és az IZOLÁCIÓT! Ebből adódóan kimagaslóan testtartás javító hatású. Közepesen gyors zenére.

3. Táncos, aerob koreográfiás szakasz rúd nélkül, amely intenzíven fejleszti az egyensúlyérzéket és az aero-cardio rendszert, továbbá a nagy izomcsoportokat. E két utóbbi miatt kimagaslóan alakformáló hatású. FALJA A KALÓRIÁKAT, FOGYASZT, és fejleszti az EGYENSÚLYÉRZÉKET!  Gyors zenére.

4. Erősítés állva vagy talajon, súlyzóval vagy nélküle — szinttől függően. CÉLZOTTAN ALAKFORMÁLÓ.
Közepesen gyors zenére.

5. Nyújtás a rúdnál, szabadon állva vagy a talajon. HAJLÉKONYSÁGOT, RUGALMASSÁGOT kölcsönöz.
Lassú zenére.

2. Milyen az óra hatása?

Kimagaslóan:

  1. Zsírégető, szálkásító, alakformáló: Kialakul a balerina alkat a fent leírt óraszerkezetből adódóan.
  1. Testtartást javító: Már maga a balett alapállás is az, amely fejleszti az egész test mély izomzatát, de ezt még fokozzák a balett mozdulatok gyógyító hatású statikus kitartásai. Ellenőrzött helyzetben, síkokban kivitelezünk. (Ebből tudjuk kialakítani a kezdő 1-2. szint gyógytorna hatását.)

Az eredmény:  szemet gyönyörködtető  testtartás,  fájdalom mentes élet, rugalmas járás.

  1. Egyensúlyérzéket és mozgáskoordinációt fejlesztő. Magabiztosabb mozdulatokat és járást eredményez.  A balance-gyakorlatok beiktatásával, és a rúdtól való elszakadással érjük el az egyensúlyérzék, a koncentráció és a mozgáskoordináció fejlődését.

 

  1. Hajlékonyságot, rugalmasságot növelő. A balett mozdulatok növelik az ízületek tágasságát és a szalagok, továbbá az izmok rugalmasságát.
  1. Állóképességet fejlesztő. Az óra dinamikája és a statikus- dinamikus gyakorlatok váltogatása rendkívüli módon fejleszti az aero-cardio rendszert.


Egyéb hatások:

A többször beékelt lendületes aerob (helyenként anaerob) szakaszok fejlesztik a szív és a tüdő kapacitását, növelik az érhálózat kapillárisainak számát, az érfalak rugalmasságát. Erősödik a szívizom és a vázizomzat. Javul a vérkép, erősödik az immunrendszer, búcsút inthetünk a magas vérnyomásnak, a magas koleszterin szintnek, az érszűkületnek, a visszértágulatnak, a cukorbetegségnek, a zsírpárnáknak, narancsbőrnek… stb., amelyek mind összefüggésben állnak egymással.

A balett pozíciók kitartása és az agonista és antagonista izmok egymást követő, egyforma mértékű stimulálása, továbbá a nyújtás beépítése az izomerősítés blokkjába eredményezi a rugalmasan feszes, egészséges, szemet elidőztető test kialakítását. Ezekkel egyenes arányosan búcsút inthetünk az ízületi deformitásoknak is.

3. Ki végezheti?

10-100 évig mindenki!

Mivel szintekre bontott, és gyógy hatásúvá alakított, az első három szint igen könnyen leutánozható, így mindenkinek ajánlott. Mindenki megtalálja benne a neki megfelelő típusú órát.

4. Óratípusok:

Megtalálod az óratípusok fül alatt.

Ezt nyújtja az everyBODYballet.

Vissza a főoldalra…