Itt böngészel most: everybodyballet.hu » Információk » Öltözet és hajviselet

Öltözet és hajviselet:

Öltözet:

Lényeges a testhez idomuló, rugalmas nadrág és póló, amelyekben jól szemmel tartható a boka- és a térdízület, hogy ellenőrizhessük a helyes pozícióikat a sérülések elkerülése végett, továbbá, hogy ne akadályozzák a mozdulataid tágasságát.

Nem szükséges a drága balett-dressz és harisnyanadrág! Egy „cica” nadrág vagy egy harisnyanadrág is megteszi egy kiselejtezett, elasztikus pólóval.

Balett gyakorlócipő helyett is megfelel egy vastagabb zokni, amelyen ha netán egy kis lyuk is akad, direkt a javunkat szolgálja.

Ha úgy döntesz, hogy mégis beruházol egy balett gyakorlócipőre, akkor „csepp” talpú vászoncipőt vegyél! Erre majd magadnak kell rávarrnod a pántot a saját lábfejedhez idomítva, ezért ne közvetlenül az óra előtt vásárold meg! (Ha szükséges, szívesen segítek.)

(A tánctermünktől nem messze, az Oktogon közelében, az Ó utca 42. sz. alatti Sansha táncüzletben nagy választékot találsz.)

Érdemes „betörés” gyanánt az első néhány alakalommal vékony zoknit húzni a cipőbe.

Egy gondolat a hajviseletről:

Ha hosszú hajjal rendelkezel, akkor az óra alatt előnyös összefogni egy hajgumival, hogy ne akadályozzon a mozgásban, továbbá láthatóvá váljon a szép kar-, nyak- és válltartásod.

Vissza a főoldalra…